Ander blogs en websites

woensdag 3 mei 2023

Censuur in Australië

Op een stukje verslaggeving van een onafhankelijke journalist van de oorlog in Oekraïne las ik deze reactie :

"Bedankt voor je mening. In 2014 hield ik ook de incidenten en gebeurtenissen in de gaten, evenals de eerste forensische bewijzen van het neerschieten van de MH 17, die de vinger rechtstreeks naar de Oekraïense BUK SAM-batterijen in de Donetsk-oblasten richtten, waarvan volgens bronnen van de Russische militaire inlichtingendienst geolocatie bevestigde dat er 27 Oekraïense BUK SAM-batterijen in de oblast Donetsk waren op hetzelfde moment dat MH 17 werd neergeschoten. Toen haalde de Oekraïense SBU dit eerste rapport weg, dat ik in 2014 ook op mijn YouTube-kanaal had gedeeld. Mijn YouTube post werd verwijderd door YouTube beheer.
De Australische federale politie was het eens met de Oekraïense beschuldiging van de DPR voor het neerschieten van MH17, waar ik het absoluut niet mee eens was. Het Joint Investigation Team, waarin de Australische federale politie deel uitmaakte van dit onderzoek, presenteerde het uit Oekraïne afkomstige bewijsmateriaal aan het ICJ dat talloze Russische militairen bij verstek beschuldigde. Bij de VN-Veiligheidsraad verklaarde de Russische ambassadeur bij de VN dat de Oekraïners in oktober 2001 al een commercieel vliegtuig van Siberian Airlines hadden neergeschoten door een Oekraïens SAM-systeem. De Oekraïners kwamen weg met dat incident. Het zou niet gek zijn dat ook de Oekraïners wegkomen met een soortgelijk incident met MH17. Maar mijn mening is het niet eens met mijn mede-Australiërs. En mijn regering en leger steunen de Oekraïners en de NAVO de hele tijd. Ik persoonlijk, als Samoaan en als Australiër, ben het niet eens met mijn eigen regering en de AFP. 
In Australië zijn mijn opvattingen ook onaanvaardbaar. Jij begrijpt dat! 🤐 Hoe dan ook, lokale agenten houden ervan om dingen te verfraaien en de laatste tijd verzinnen ze een aantal aanklachten tegen mij die ik hier in Brisbane, Australië, voor de rechtbank moet verdedigen. Hoe dan ook, ga zo door. Groeten uit Australië."

Weer een voorbeeld, waarin de vrijheid van meningsuiting steeds meer ingeperkt wordt omwille van de politieke standpunten. Dat heette vroeger een typisch communistisch trekje.