Ander blogs en websites

zaterdag 8 april 2023

Weer die kutkeffer!

Gisteren is het oud papier opgehaald. Om die reden heb ik het opruimen van zwerfafval uitgesteld tot na het ophalen. Vanmorgen ben ik mijn rondje weer gaan lopen. Ik was net onderweg, toen een mij bekend hondje keffend en grommend op mij afkwam rennen. Het woont tegenover de woning waar ik onlangs een hekwerk geplaatst heb. Toen had ik ook al last van dat beest. Als de eigenaar de voordeur opendeed, rende dat hondje, een soort Kees, al blaffend en grommend de straat over naar mij toe. Omdat ik niet bang ben voor de kutkees, blijft ie met opgetrokken lippen vlak voor me staan kabaal te maken. Het gebeurde in die week diverse keren.
Vanmorgen was het weer zover. Dit keer zwaaide ik met de grijper en klapperde ik met de plastic zak. Van dat laatste schrok ie zo erg, dat ie gelijk naar huis rende. Toen ik doorliep, kwam de eigenaar om de hoek kijken. Hij was zelf dus al doorgelopen en had geen zicht op zijn hondje. Toen hij mij zag vroeg ie op een wat arrogante toon : "Heb je soms last van mijn hond?" Alsof ik daar geen last van mocht hebben. Ik zei dus ja en zei hem dat hij zijn hond aangelijnd moest houden. Meneer zei dat ie dat niet kon. Ik weet heus wel dat meneer Parkinson heeft, maar ik vind hem ook asociaal en gemakzuchtig. Hij parkeert zijn auto dwars over andere vakken heen (niet haaks op de stoep, maar parallel aan de weg) en is van mening dat anderen rekening met hem moeten houden, want hij is ziek. Jammer dan. Als mensen al op voorhand zo'n houding aannemen, ben ik niet thuis. Jij mag dan ziek zijn, het leven van anderen gaat gewoon door. Vraag desnoods een eigen paarkeerplek aan. Ik ben al eerder mensen tegengekomen, die van mening zijn dat de wereld rekening met hen moet houden vanwege hun beperking. Zo zit de wereld wat mij betreft niet in elkaar. "Leer omgaan met die andere wereld", is mijn motto. Dat heb ik ook gedaan en doe ik nog steeds.
Meneer heeft alle tijd om zijn hondje op te voeden, want hij zit alle dagen thuis. Dat als eerste. Als het wat opgevoed is kan ie hem ook gemakkelijk aanlijnen en meenemen. Zo'n beestje kan ook gehoorzaam zijn, dat hebben we al diverse keren bewezen en gezien. Maar de meeste eigenaren van dergelijke kutkeffers zijn erg gemakzuchtig; mijn grijper en/of schoen is harder.😂