Ander blogs en websites

zondag 2 april 2023

Weekend

Veel graan uit Oekraïne blijft in Polen 'hangen', wat leidt tot grote prijsdalingen in dat land. In een brief gericht aan  de chef van de Europese Commissie , Ursula von der Leyen, schreven de Poolse premier Morawiecki en de leiders van Bulgarije, Hongarije, Roemenië en Slowakije dat "de Russische agressie tegen Oekraïne niet alleen heeft geleid tot een enorme stijging van de productiekosten in de landbouwsector en een groter bedrijfsrisico, maar ook problemen op de EU-landbouwmarkten."
Amerika gaat Polen Hellfire raketten leveren. Polen zelf gaat pantservoertuigen produceren voor Oekraïne. Niet alleen Oekraïne is boos over het voorzitterschap van Rusland in de Veiligheidsraad. Ook andere landen, waaronder Polen, zijn tegen. Maar volgens de 'spelregels' kan daar niets tegen gedaan worden. Ergo : it's crying time for the corrupt Ukraine clown.
Rusland gaat door met het vernietigen van westerse wapens. Dit weekend zijn 9 Himars raketten en een aantal Howitzers vernietigd. Meer dan 200 Oekraïense militairen verloren het leven. Tussen de achtergelaten wapens hebben de Russen materieel uit de naoorlogse periode (jaren 40-50) aangetroffen; made in Russia.
De EU wordt ook met de neus op de feiten gedrukt. Maar of iemand daar iets mee wil gaan doen? De politiek heeft immers weinig op met de waarheid.