Ander blogs en websites

vrijdag 7 april 2023

Verontwaardiging in Duitsland

Men is er in Duitsland achter gekomen, dat Rusland op eenvoudige wijze de sancties van de EU en andere westerse landen ontduikt. De Russische economie ondervindt nauwelijks enige schade. Men is vergeten, dat veel andere, vaak neutrale landen gewoon handel drijven met de Russische Federatie.
Zoals gezegd, hebben de sancties tot nu toe enkel nadelige gevolgen voor het Westen zelf.
Na een aantal sancties tegen China, dacht de Franse president Macron in bijzijn van Von der Leyen zijn Chinese ambtgenoot Xi te kunnen ompraten. Ik weet niet hoe Macron dat dacht te kunnen doen. Maar het komt mij over als : "Je krijgt van ons gratis stokbrood met goedkopere brie als je Rusland loslaat." Wat heeft de EU China te bieden? Een afzetmarkt? De rest van de wereld is wat groter dan Europa. China is met die rest druk doende.
Het Pentagon trekt zich weinig aan van de omgekomen Amerikaanse militaire adviseurs in Oekraïne. Logisch, want die organisatie gaat nu eenmaal over lijken. Wie tussen de regels leest beseft, dat het Pentagon een nucleaire oorlog niet uit de weg zal gaan. Alles vanwege de angst de wereldhegemonie zoals strategisch vastgelegd in de jaren 90 (!) te zullen gaan verliezen aan China en/of Rusland.