Ander blogs en websites

maandag 10 april 2023

Tweede Paasdag

Zo'n dag als vandaag is al lang geen tweede zondag meer. Al is het hier in deze CDA gemeente nog wel te merken, want de winkels mogen pa na 12 uur open. Kinderen ontvoeren en mensen in de ellende storten is geen probleem, maar de Tweede Paasdag moet heilig blijven.
We gaan niet naar een auto- of woonboulevard of zo. Dat zijn we niet gewend hè. En we zijn geen schapen. In onze jonge jaren bestond dat verschijnsel nog niet. En als er een 'woonboulevard' geweest zou zijn, dan was het kijken naar kisten bij de groenteveiling. Want zulk chique meubilair hadden we niet.
Op zich vind ik het geen probleem dat het geen tweede zondag is gebleven. Twee dagen in een nette drollenvanger rondlopen en niet buiten mogen spelen vond ik als kind helemaal niets. Die tweede dag is door kerkvolk bedacht en heeft niets met het geloof te maken. Maar zo werd het wel gebracht; nog een zondag. Ondanks mijn christelijke opvoeding weet ik niet eens wat Jezus op die 2e dag deed. Was ie toen op pad met de Emmaüsgangers? In elk geval niet naar een woonboulevard of een markt met ezels.