Ander blogs en websites

zondag 2 april 2023

Net als Jehova's

Het is zondagochtend en het is 09.00 uur geweest. Volgens Teletekst van de NOS is er 1 ronde gereden van de F1 in Australië. Volgens de Duitse zender ARD rijdt de F1 al de 56ste ronde en wordt de race afgebroken. Het is maar net wie welke sport belangrijk vindt. Max Verstappen maakt dus geen indruk bij de sportafdeling van de NOS.
Het is dus zondag. Er was een tijd, dat op de zondagochtend Jehova's ons lastig vielen. Ja, zo ervoer ik dat gedram. Ondanks dat ik hen vriendelijk te woord stond en hen verzocht niet meer bij ons aan te bellen, hield de geloofsterreur aan. Totdat ik een keer geïrriteerd wat grof deed. Ja, ook ik kan uit mijn ikkie stappen.
Ik heb niets met dat opdringerig leuren. Zo zijn er meer 'geloven' waar ik om die reden niets mee heb.
De vele keren dat ik getest werd, leverde mij telkens weer het zelfde resultaat op omtrent mijn persoonlijkheid. Ik werd steevast als mensenvriend gekwalificeerd. Het leverde mij een aantal keer dezelfde vraag op. Of ik wel in staat was om personeel te ontslaan. Zo'n mensenvriendelijk en zakelijk was ik dus wel : de groep en/of de doelstelling beschermen.
Gisteravond zag ik na een samenvatting van de voetbalwedstrijd Excelsior - Twente de aanvoerder van de thuisclub El Yaakoubi zijn verhaal doen over de One Love band die hij weigert te dragen. Ik moet hem gelijk geven. Men heeft geen respect voor Yaakoubi. Samengevat is er dus vrijheid, zolang je maar doet wat de club of anderen vinden. Iets wat tegenwoordig de opmaat is en de democratie en onze vrijheden ondermijnt. Het is net zoals vrijheid van geloof, maar je moet wel op de zondag werken.
Ik heb zelf ook helemaal niets met dat soort uitingen. Dat sporters op de knieën gaan voor black lives is ook klinkklare woke. Er is maar één iemand voor wie ik op de knieën zou gaan.
Ik ben inderdaad een mensenvriend, maar al dat woke gedoe schuif ik onder de noemer Jehova's. En daar word ik liever niet mee geconfronteerd. Ik heb mezelf nog nooit ergens voorgesteld met de toevoeging "ik ben hetro". Zelfs niet met "ik rij motor". Ik heb geen One Love band nodig om aan te geven dat ik een mensenvriend ben. Ik heb niets met aso's en criminelen. Ik probeer dat zo te houden. Maar het wordt mij wel moeilijk gemaakt door al dat dagelijks gedram. Het werkt contraproductief.