Ander blogs en websites

woensdag 12 april 2023

Geschrokken

Van de ingreep van Amerika op Russische tegoeden, zijn veel landen erg geschrokken. Immers, duidelijk is geworden dat Amerika op elk moment de tegoeden in dollars kan verbeurd verklaren. Gevolg is, dat men naarstig op zoek is naar een alternatief voor de Amerikaanse dollar. Dus ook Amerika heeft in z'n eigen voet geschoten.
Een andere tegenvaller voor Amerika en diens bondgenoten is de weigering van Elon Musk om uitspraken op Twitter van de Russische minister Lavrov te verwijderen. Het is een mening op een vrij platform, aldus Musk.
Zelensky heeft Polen Oekraïens grondgebied toegezegd als Polen Oekraïne militair gaat bijstaan. Een groot deel van west Oekraïne behoorde voor WO2 aan Polen toe. Zelensky bood ook de bedrijven in dat gebied aan als 'beloning'. Uit de 'geheime' Pentagon rapporten blijkt, dat het Westen de militaire steun aan Oekraïne pas verminderd mag worden als Zelensky dood is. Uit de rapporten blijkt ook dat Oekraïne een ernstig tekort aan raketten en munitie heeft bedoeld voor de gekregen Westerse wapens.
Volgens het Duitse blad Bild, vragen veel Oekraïense militairen zich af, waarom ze nog moeten blijven vechten.
Als ik de perschef van het Witte Huis hoor spreken en haar baas Joe Biden, dan kan het zijn dat een van die twee vanwege hun spraakgebrek de geheimen per ongeluk heeft verraden. Of was de Duitse minister van BuZa Annelena Bärbock soms in het Pentagon geweest? Ook zij heeft een ernstig spraakgebrek. Dat mensen met een beperking ook een baan moeten kunnen krijgen, begrijp ik best wel. Maar op dergelijke niveaus verwacht ik dat niet.