Ander blogs en websites

woensdag 5 april 2023

Bayern München in het nauw

Nadat ik een tijdje de Duitse voetbalclub Hoffenheim gevolgd heb (vanwege Ryan Babel en later de zeer jonge trainer Nagelsmann), ben ik overgestapt naar SC Freiburg. Niet alleen vanwege de Nederlandse keeper, maar vooral vanwege de trainer, Christian Streich. Ik vind hem een bijzonder iemand. Hij kan heel intensief betrokken zijn tijdens wedstrijden en allerlei uitersten van emoties tonen. Er zijn veel mensen die juist een hekel aan Streich hebben. Helemaal sinds gisteravond. Toen versloeg Freiburg in een wedstrijd om de Duitse beker Bayern München in eigen huis met 1-2. In de slotminuten benutte Freiburg vanwege een handsbal een penalty.
Bayern had een paar weken geleden trainer Julian Nagelsmann op non actief gesteld en ingeruild voor Thomas Teuchel. De laatste was bij Chelsea weggestuurd vanwege mindere resultaten. Teuchel won weliswaar de topper tegen rivaal Borussia Dortmund (4-2), maar de directie was niet echt tevreden. De directie van Bayern vond dat Nagelsmann weliswaar goede resultaten boekte, maar had hogere (financiële) verwachtingen vanwege de investeringen in de vorm van aankopen van nieuwe spelers. Andere spelers vertrokken, omdat ze niet onder Nagelsmann wilden spelen. Bayern heeft nu twee trainers op de loonlijst staan : Teuchel en Nagelsmann.
A.s. zaterdag ontmoeten Freiburg (4) en Bayern (1) elkaar weer. Dit keer bij Freiburg thuis binnen het kader van de Bundesliga. Bayern heeft de meeste duels tegen Freiburg met winst weten af te sluiten.
Met de uitschakeling voor de beker gisteren in eigen huis, is de directie van Bayern van slag. Wat als komende zaterdag weer verloren wordt? Toch maar weer Nagelsmann op de bank zetten?