Ander blogs en websites

woensdag 1 maart 2023

Verplaatsen van ellende

Ruttes afbraakpolitiek betreft vooral ook de (pluim)veeteelt. Zoals voorspeld (weer die Wappies!) is het de bedoeling het corrupte, criminele Oekraïne daarmee te steunen. In dat land spelen zaken als milieuvervuiling, dierenmishandeling en arbeidsomstandigheden nauwelijks enige rol.
Inmiddels is het zo, dat de Nederlanders weer eieren eten uit legbatterijen; Oekraïense legbatterijen. Legbatterijen zijn zo'n 10 jaar geleden bij de Nederlandse wet verboden. De import van onze nieuwe eieren komt al voor twee derde deel uit Oekraïne.
De aanpak is net zoals die van ons aardgas. Dat hebben we ingeruild voor het milieuvervuilende schaliegas dat met vervuilende tankers over de oceaan wordt aangevoerd. Ook die ingreep betekent een zware belasting voor het milieu en daarmee het klimaat. Komt bij dat dit soort ingrepen de geleverde producten zeer duur maken voor de consumenten.
De Oekraïense junta staat nu al te trappelen van ongeduld, om straks ook onze veeteelt inclusief de export over te nemen. Ook weer een verschuiving van 'problemen' (als die er zouden zijn) en een extra belasting van het milieu vanwege de transporten voor de export. Uiteraard worden de prijzen dan ook aanzienlijk hoger.
De hoge energieprijzen hebben ertoe geleid, dat steeds meer groenten en fruit uit het buitenland (Afrika) moeten komen. Of wel, het luchtverkeer en transpor tover land stijgt gestaag. Al die vervuiling telt mee en wordt op het bordje van de boeren gelegd. 
Hiermee wordt duidelijk dat de klimaatpolitiek van Rutte c.s. onder ordinaire huichelarij valt.