Ander blogs en websites

zondag 5 maart 2023

Te hoog gegrepen

Drie keer heb ik afgezien van een aanbod voor een mooie functie. Twee keer betrof het een IT adviesfunctie bij de staf van internationaal opererende bedrijven, om hen te helpen met het informatiebeleid en -strategie. Een keer betrof het een leidinggevende functie over een grote IT afdeling. Mooie, uitdagende functies met een flink salaris en emolumenten.
Het aanbod van de beide adviesfuncties heb ik vriendelijk afgeslagen. De ene vanwege de randverschijnselen (na werktijd aan de drank, golfen en stappen), de andere omdat ik die voor mij te hoog gegrepen vond. Een eventuele inhaalslag zou me weer veel vrije tijd gaan kosten vanwege aanvullende studies. Ik wilde niet onbeslagen ten ijs komen en vooral niet onwetend overkomen.
Aan het laatste, onwetendheid, word ik herinnerd als ik bepaalde politici hoor spreken en zie werken. Voor mij staan ze te kijk. Zoals Paternotte (D66) die verwijzend naar een kale beuk in de winter zegt, dat die dode eikenboom het gevolg is van CO2. In quizzen bakken politici er ook erg weinig van.
Hetzelfde geldt voor de perswoordvoerder van Joe Biden. Het is een donkere vrouw, die geregeld niet uit haar woorden kan komen en domme uitspraken doet. Het kan zijn dat Karine Jean-Pierre  juist daarom aangenomen is, want dan stijgt ze qua uitstraling tenminste niet boven haar baas Biden uit. Als ik in haar schoenen had gestaan, had ik de functie afgewezen Maar ook zij staat liever geregeld te kijk. En dat terwijl men zo graag af wil van het vooroordeel van 'donker en dom'. Hetzelfde gaat op voor Kamala Harris. Helaas zijn zij niet de enige onwetenden, die Biden om zich heen heeft. Er zijn nog meer kandidaten die van hun eigen vakgebied weinig op de hoogte zijn en graag voor Joe Biden willen werken :