Ander blogs en websites

woensdag 8 maart 2023

Schapen met een chip

politicus met schaap
Toen ik tijdens mijn loopbaan in de jaren 70 met de Rfid chip in aanraking kwam, zagen wij (IT specialisten) niet alleen de voordelen ervan. De chip had toen al de Big brother is watching you mogelijkheid in zich. Iets wat later in de mobiele telefoons terechtkwam.
Er zijn nu, anno 2023,  mensen die een chip in hun lijf laten planten. Vaak weten zij niet eens wat er op de chip staat wat de software betreft. Ze weten ook niet dat de inhoud van zo'n chip draadloos aangepast c.q. uitgebreid kan worden. Mensen die zonder nadenken zo'n chip in het lichaam laten planten, hebben zich vrijwillig aangemeld voor een controlesysteem dat in de nabije toekomst z'n weerga niet zal kennen. Het tijdperk van de menselijke robot is aangebroken. Mensen die als robot bestuurd worden. Al beseffen velen dat nauwelijks.
Er zijn landen waar je beter niet kunt lachen. Als ze je gouden tanden zien beloop je de kans hiervoor vermoord te worden. Zo'n chip in je lijf kan net als een gouden tand worden. Denk daarbij dan niet alleen aan de gangbare, maar ook aan identiteitsdiefstal. De chip wordt uit je lijf gestolen.
Veel valt en staat met de politiek. De politiek beschouw ik als onbetrouwbaar. Voor je het weet word je als schaap door de politiek genaaid. Bezint, eer gij aan technologie begint. Vooral wanneer de overheid erachter zit.
Zo'n elektriciteitsmeter op afstand bedienen is ook handig. Gas niet, veel te gevaarlijk. Moesten we daarom ook van het gas af?
Wat de verkiezingen betreft : ik hoef geen enkel betoog of verkooppraatjes te horen. Ik hoef alleen even in het recente verleden terug te kijken om te weten op welke partij ik sowieso niet stem. Let op : dit kabinet luistert vooral naar mensen, waarop geen enkele Nederlander gestemd heeft.