Ander blogs en websites

dinsdag 7 maart 2023

Oude bekenden

Soms zie ik in reclamespots of andere programma's mij bekende namen opduiken. Het gaat dan om opleidingsinstituten. Zo zag ik De Baak, Schouten & Nelissen, Berenschot enz. Als ik eraan herinnerd word, dan schrik ik van al die jaren kennis opdoen. Afgezien van mijn (management)vaardigheden moest ik ook technische kennis up to date houden. Vaak kwam ik dan bij computerleveranciers terecht, zoals Burroughs, IBM, Honeywell, Siemens, Philips, Nixdorf en Sperry Univac. Over het algemeen betrof het specifieke kennis van de betreffende hardware en software. Het hing af van met welk systeem de klant werkte.

Afgezien daarvan waren er ook instituten als Forwardness Institute, NOVI, CA (Computer Associates), Computrain, Volmac, MicroSoft enz. en natuurlijk het regulier onderwijs zoals de Haagse Hogeschool, waar ik de benodigd kennis opdeed.
Een normaal mens zou er tureluurs van geworden zijn. Ja, je moet wel een steekje los hebben om dat allemaal te willen leren (zegt de gek).
Toen we in de jaren 90 binnen Schoonhoven verhuisden kwam ik een doos met certificaten en diploma's tegen. Ik heb ze voor de lol geteld. Het waren er toen al ruim 40, terwijl niet elke opleiding met zo'n stuk papier beloond werd. Ik heb ze daarna weggegooid. 😅 Wat dat
betreft ben ik net als mijn pa met zijn onderscheidingen : allemaal flauwe kul!  Ik heb er bij toeval later nog een of twee gevonden. Van IBM. Ik ben voor IBM trouwens op verschillende adressen geweest : in Zoetermeer (Bredewater) en in Amsterdam James Watttstraat en Joh. Huizingalaan. Daar werden veel cursussen klassikaal via beeldschermen gegeven. Saai hoor! Gedurende die tijd heb ik ook veel sjablonen / templates (foto van een gekochte) verzameld. Het vastleggen van schema's e.d. gebeurde toen nog met potlood en papier. Elke computerleverancier had z'n eigen sjablonen. Ik heb aan mijn loopbaan nog maar één sjabloon en een liniaal overgehouden. En een niet-operabele vorm van ernstige beroepsdeformatie en een flinke tik.😂