Ander blogs en websites

zondag 12 maart 2023

Gary Lineker en zo

De tweet van presentator Gary Lineker over het asielbeleid van de Britse regering toont weer aan, dat de cancel cultuur heerst. Wie zich niet aansluit bij de politiek, wordt uitgerangeerd. Ergo : de westerse democratie en persoonlijke vrijheden worden afgebroken.
Het gedoe toont ook aan, dat bekende personen er geen eigen ( = privé) mening op na mogen houden. Velen gedragen zich ook zo. Uit angst. Bang om hun baan te verliezen. Bang om zichzelf te zijn. In die angstcultuur doen velen hun werk.
Gisteren luisterde ik in de auto naar een praatprogramma over de ongewenste gedragingen van bekende Nederlanders. Ik hoorde sprekers waaronder een mevrouw zeggen : dat is nu eenmaal de mannencultuur. Daar heb ik dus heel veel moeite mee. Zo'n uitspraak getuigt van een soort acceptatie van het kwaad. Een dergelijke uitspraak deed ooit een korpscommandant van politie over het wangedrag van politiemensen onderling. Ook in een mannencultuur moeten mannen zich fatsoenlijk en respectvol gedragen! Tenzij zij dat van huis uit niet hebben meegekregen. Want daar ligt de basis. Als leidinggevenden niets doen met klachten, zijn ook zij schuldig en dienen ook zij gestraft te worden. Nu proberen ze er met excuses af te komen.