Ander blogs en websites

dinsdag 7 maart 2023

Een uitzondering op de regel

Over het algemeen ben ik tamelijk consequent voor wat betreft mijn voornemen. Zo ben ik niet bereid om iemand te helpen, die zelf volwassen kinderen heeft. Maar ja, uitzonderingen bevestigen ook mijn regel. Dus heb ik een hulpbehoevend iemand beloofd de schutting te vervangen. De oude delen moeten eruit en dan de nieuwe erin. Ik zag al direct de volgorde. Bij de schuur achter in de tuin was een half scherm geplaatst. Daar begin ik met een hele, zodat de palen op andere plekken komen te staan. Anders moet ik oude paalrestanten uit de grond gaan halen.
De persoon in kwestie heeft gedurende langere tijd zelf veel mensen geholpen. Nu hij zelf hulp nodig heeft, laat men hem in de steek. Erg sneu, maar helaas wel een bekend verschijnsel.
Ik moest er wel even over nadenken, want ook deze ezel wil zich niet 2x tegen dezelfde steen stoten. Natuurlijk heb ik wel gemeld, dat ik een 'carte blanche' wil voor de manier waarop ik mijn hulp verstrek. Ik bedoel, dat ik dan zelf mijn werktijden bepaal en het werk in mijn eigen tempo mag doen. Het is en blijft vrijwilligerswerk dat als het even kan op een leuke manier gedaan moet worden.