Ander blogs en websites

vrijdag 10 februari 2023

Uit het nieuws

Er was een tijd, waarin EU lidstaten die de buitengrenzen vormen illegalen tegenhielden. Zij werden door Brussel op de vingers getikt. Zoals Polen, Hongarije, Roemeniƫ en Griekenland. En nu? Nu wil Brussel dat de buitengrenzen beter gaan functioneren, om .... de stroom immigranten te beteugelen. En wie loopt daarin voorop? Juist : Mark Rutte. Terwijl hij zelf altijd een groot voorstander is van de ongebreidelde instroom. Maar ach, er komen verkiezingen aan.
Prinses Amalia heeft het erg moeilijk met de bedreigingen. Het is net zoals met kinderen van criminelen. De kinderen zelf kunnen er niets aan doen. Het is een gevolg van datgene wat de ouders doen of niet doen. En daarbij natuurlijk de regering. Onder het kabinet Rutte is het aantal bedreigingen sterk toegenomen. Hoe zou dat nou komen? Misschien is het iets vanwege de politiek en het (wan)gedrag van de top van dit landje? Ik bedoel, het volk wordt gecontroleerd en in een dwangbuis gezet, terwijl politici en leden van het koninklijk huis zich vrijelijk mogen bewegen en feesten. Ik vind dat de Oranjes zich ook te veel met de politiek verweven raken. Hun aanwezigheid op sessies van het WEF bijvoorbeeld (sterke relaties met de politiek) en het kenbaar maken van hun eigen standpunten over de onderwerpen doen hen ook geen goed. Ergo : het volk mort en kaatst de bal terug. Daar zijn anderen, waaronder kinderen, dan weer de dupe van. Als goed ouder dient men daar rekening mee te houden. Het zijn immers heel andere tijden geworden.
Zelensky wil F16's van onze luchtmacht. Dat kan, maar de meeste kunnen helaas niet vliegen. Ze verkeren in slechte staat van onderhoud (volgens een aantal monteurs). Oplappen kan, maar dan moeten er wel onderdelen geleverd gaan worden. Het is net zoals met de Leopard-meuk het geval is.
Dat Chinese 'spionageballonnen' boven Amerikaans grondgebied zweven, zegt veel over de Amerikaanse defensie van het luchtruim.