Ander blogs en websites

woensdag 1 februari 2023

Gewoon luisteren

 en doen wat je opgedragen wordt. Het wordt alsmaar lastiger voor de jongere generatie om hieraan gevolg te geven. Dat zijn ze niet gewend, want alles is hen tot dan gevraagd. Zij hebben van hun opvoeders geleerd, dat zij de regie hebben en niet anderen. Om die reden komen ze dagelijks in de problemen, want er zijn nu eenmaal regels waaraan eenieder zich dient te houden.
Ik heb een paar keer mijn rij- en kentekenbewijs moeten laten zien. Ik vond het in beide gevallen geen reden om in discussie te gaan met de agent. Hij deed zijn werk. Zelf kwam ik als vragensteller ook mensen tegen die tegenspartelden of weigerde antwoord te geven. Dus weet ik hoe het kan aan.
Ik zie mezelf ook niet zomaar mijn middelvinger opsteken naar een passerende agent. Of hem uitschelden. Wat ik veel zie op het www is uitdagend en pestgedrag jegens handhavers. Tja, dan moet je niet raar opkijken wanneer zo'n iemand ook een keer uit zijn slof schiet. Het zijn ook mensen. Ik doe liever gewoon : luisteren en doen wat er gezegd wordt. Ik heb geen zin in klappen van geïrriteerde handhavers. Hier een jongeman die wat dat betreft nog heel veel moet leren. Hij gilt nog net niet om z'n moeder :