Ander blogs en websites

dinsdag 7 februari 2023

Alsmaar minder kennis

Ze wilde bij een bank een lijfrente-uitkerende rekening openen. Wat denk je? Zo'n rekening kennen de bankmedewerkers niet eens. Ook niet na het lezen van het verzoek van de verzekeringsmaatschappij. Ze moesten het hoofdkantoor gaan bellen. Daar was nog kennis aanwezig.
Een advocaat / secretaresse stelt een contract op waarin het wemelt van de taalfouten en er zelfs informatie in staat, die op een andere cliënt betrekking heeft!
Een huisarts die de patiënt vraagt : "Wat denkt u zelf dat het is?" Maar ik kwam helemaal niet voor een quiz, maar voor medisch advies.
Veel medewerkers van supermarkten weten niet wat er in de schappen ligt. "Dat hebben wij niet", is vaak de reactie, terwijl het product er wel is.
De ANWB vindt dat we meer moeten fietsen. Dezelfde organisatie klaagt dat we te weinig autorijden om extra korting te krijgen op de verzekeringspremie.
Een installateur die zichzelf erg goed vindt (werkt al bijna 25 jaar in het vakgebied) legt een afvoer aan die richting het riool met haakse bochten omhoog loopt.
Tijdens populaire tv quizzen is het afnemen van algemene kennis steeds vaker merkbaar. Veel jongeren weten niets over de Holocaust.