Ander blogs en websites

dinsdag 10 januari 2023

Naar Almere

We zijn vanmorgen na het ochtendritueel naar Almere gereden. Daar ben ik al heel lang niet meer geweest. Ik heb het altijd een treurige, kille stad gevonden. We wilden in het centrum zijn. Daar bevindt zich een Aziatische supermarkt, Oriental. Voor mij het enige mooie in die stad. 😅 Eerlijk gezegd herkende ik de omgeving rond het stadhuis niet meer zo goed. Ik was daar ergens in 2005 voor het laatst. Toen was de nieuwe bibliotheek nog in aanbouw.
Nadat we de auto geparkeerd hadden dicht bij het politiebureau (mij nog bekend van toen), zijn we gaan lopen. Wat stond daar een koude wind zeg! Zo herinner ik me het oude centrum ook nog wel; winderig. Bij de McDonalds rechtsaf. Via de Stationsstraat zijn wij richting Almere CS gelopen. Bij de
Primark de hoek om en zie daar : de toko! Nou ja, toko. Het is een zeer grote winkel inclusief een restaurantje annex afhaalbalie voor oosters lekkers. Van snacks tot complete rijsttafels. Daar hebben wij een groot deel van onze tijd doorgebracht. Ze hebben ook een website, maar de winkel vinden wij fijner. Al snuffelend door de gangpaden langs de schappen, zagen we van alles en nog wat liggen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of ze hebben het daar. We hebben de winkel niet leeggekocht hoor en in het restaurant gedeelte hebben we enkel een blik geworpen op al het lekkers in de vitrine. Het eten / snoepen hebben wij keurig overgeslagen.
We hebben na dat bezoekje elders nog even wat gegeten en zijn toen naar huis teruggereden. Ik vond het erg vermoeiend, vanwege de drukte in de stad zelf.