Ander blogs en websites

zaterdag 7 januari 2023

Jullie vallen mee

Zo af en toe komt het voor. Dan krijgen we opeens te horen dat we eigenlijk best wel meevallen. 😅Dan blijkt iedere keer weer, dat degene die zo'n uitspraak doet andere, negatieve of ander nare verhalen over ons gehoord heeft. Er lopen hier een paar jaloerse roddelmensen rond, vandaar. Als we via anderen de roddels horen, krijgen we de gelegenheid om ons verhaal te doen. In dergelijke situaties ligt de waarheid vaak ergens in het midden. In die van ons is telkens de reactie : "Wat ondankbaar!" of  "Wat een leugenaar!" Zelf proeven we een hoge mate van jaloezie.
Niet alleen de etentjes, ook de aanschaf van een kampeerbus en de trips en in het algemeen alles wat we doen, leiden tot afgunst. Die houding doet me denken aan vroeger, toen de ongeschoolde arbeider net zoveel wilde verdienen als de geschoolde. Iedereen moest toen van de PvdA(fgunst) in een auto en een koopwoning. Maar er iets voor doen, ho maar!
De bijeenkomsten zijn door de gemeente Dronten bedachte, financieel gesteunde en gecontroleerde initiatieven voor meer sociale cohesie. Prachtig toch? Er zijn onder de roddelaars mensen, die deze initiatieven proberen te ondermijnen. Dat is hun vorm van deelname. Ze vertellen als zouden zij geweigerd of genegeerd worden tijdens dergelijke bijeenkomsten, zoals de wekelijks koffietafel. Maar de organisatie doet helemaal niet aan deur- en/of andere controles. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk. Iedereen is welkom. Maar als je dan als gast apart gaat zitten en niet wil aanschuiven aan de grote tafel, moet je niet gaan zeuren over genegeerd worden. Dat doe je jezelf aan; je genereert een tweedeling. Oké, dat is iets van deze tijd, maar toch...  Ik vermoed zelf, dat het meer een kwestie is van anderen niet meer onder ogen durven komen, vanwege.... roddels.