Ander blogs en websites

donderdag 19 januari 2023

Gratis warmte en licht

 Het lijkt me heerlijk als de zon de woonkamer verwarmt. Natuurlijk is dat wel uitdagend, want lekker lui op de bank in de zon liggen lijkt me een ultieme 'bezigheid'. Wat mij verwondert in deze tijd van energietekort en hoge prijzen is, dat er mensen zijn die bij het minste geringste zonenstraaltje het zonnescherm laten zakken of de gordijnen dichtdoen. Zouden ze soms de hele dag voor de tv zitten? Of hebben ze weinig op met de zon op koude dagen?
Ons huisje heeft de zon op het zuiden. Dat is bij ons de achterkant. Daar bevinden zich de slaapkamer en de gang. We hadden graag ook de zon in de woonkamer gehad, zodat we daarvan op de koudere dagen zouden kunnen genieten. Het is nu te koud om onder de overkapping te gaan zitten. Met een winterjas aan is dat minder aantrekkelijk.
Volgens mij heeft iemand de vluchtelingen geattendeerd op hun neergelaten zonnescherm. Ze hebben het afgelopen zondagochtend opgerold. Het was wel kletsnat. Die mensen hebben de hele dag het verduisterend rolgordijn (voorheen van oma) naar beneden en het licht aan. Lijkt me ook niet echt gezellig. Misschien hebben zij een hekel aan de zon. Maar ach, ieder zijn ding.