Ander blogs en websites

zaterdag 3 december 2022

Zwartwit en grijs

De Sinterklaas koffietafel is niet helemaal gelukt. Zwarte Piet bleef zonder tegenbericht weg. Jammer. De persoon heeft het al eerder zonder tegenbericht laten afweten. Daar zeg ik verder niets van, om te voorkomen dan ik tegenstanders van ZP op mijn bruine nek krijg. Ik zag overigens dat de school hier in de buurt nog steeds de gewone ZP uitnodigt. Op het welkom doek stond een bruine ZP afgebeeld. Of dat niet tot nog meer woke reacties zal leiden weet ik niet.
Er staat een koude noordoosten wind. Wat de luchtvervuiling betreft voor ons een goede zaak. Zo waait de vervuilde lucht uit het Botlek en havengebied van Rotterdam niet deze kant op. Afgezien van de temperatuur is de lucht dus ook frisser. En als extraatje blijft onze stoep ontdaan van bladeren.
Vaak word ik door mijn nuchterheid wat verblind. Dan blijft het zwart of wit voor mij en zie ik het grijze minder of helemaal niet. Aan de andere kant heeft het wel zo z'n voordelen. Voor mij. Ik hoef me minder te verdiepen in grijze kwesties. Het scheelt tijd, energie, verwondering en wellicht wat ergernis. Vandaar dat ik weinig op heb met het woke gedoe. Het is wat dat betreft misschien ook een stukje beroepsdeformatie. In de IT is het Ja of Nee. Zwartwit dus. Niet elk bedrijf dacht er zo over. Ik heb bij een fabrikant van gassen gewerkt in Schiedam, waar men bijna per klant een facturatieprogramma draaide. Vanwege al die uitzonderingen. Ik heb ook niets met 'misschien', 'ik denk' en meer van die vaagheden. Maar goed, ik vind het prima zo.