Ander blogs en websites

donderdag 8 december 2022

Nog meer ellende

Zelensky heeft nog meer ellende over zijn landgenoten afgeroepen. Hij heeft doelen in Rusland aangevallen. Ik weet bijna zeker, dat Rusland daarop een speciale reactie zal geven.

Er is uiteraard gedoe over de excuses vanwege de slavernij. Helaas is er ook weer sprake van halfbakken gedoe. Want ook in het voormalig Nederlands Indië was sprake van slavernij, diefstal en andere criminele activiteiten. De koning zou dit boek eerst moeten lezen. Of wordt het weer zo'n selectief gebeuren : de een wel, de ander niet?
Zelf vind ik het allemaal onzin. Als er dan toch excuses moeten komen, doe het dan voor de slavernij in Nederlands Indië. Er zijn nog veel mensen die daar herinneringen aan hebben en het aan den lijve hebben ondervonden. Dat kan niemand van die andere slavernij zeggen. Ik vindt het geklaag hetzelfde als dat van een gepensioneerde Marokkaanse meneer die ik ken. Die vindt de rellen van Marokkaanse jongeren oké. "We pakken ze nu even terug", is zijn visie. Ik vind : Je kunt beter vertrekken.