Ander blogs en websites

vrijdag 9 december 2022

Met tegenzin

Als kind voerde ik soms opdrachten uit met tegenzin. Ik bedoel, wie vindt als kind huishoudelijk werk nou leuker dan buitenspelen? Gaandeweg merkte ik dat ik vaker te maken kreeg met tegenzin; dingen doen die ik liever niet deed. Zoals huiswerk maken! 😅 Ik heb een korte periode aan boksen en judo gedaan. Toen leerde ik nog meer incasseren. En uitdelen! Net zoals met het voetbal trouwens. Maar ik was niet zo van het fysieke. Het lag mij niet, ondanks dat het mij best wel goed afging.
In militaire dienst was het helemaal erg. Ik wilde niet eens in dienst. Daar begon het al mee. Maar ja, ik ben dan zo'n iemand die er dan toch iets leuks van probeert te maken. Ten tijde van het legergroen leerde men mij nog meer te incasseren. Zoals na een lange mars weer op de kazerne aankomen, waar de algehele opluchting direct plaats maakte voor balen. De sergeant dirigeerde ons naar een andere uitgang van de kazerne, om nog even 5 km toe te voegen aan de afgelegde afstand. Of in plaats van slapen op de kazerne in een schuilbivak terecht te komen. Dat was slapen in de slaapzak in de openlucht. Bij voorkeur terwijl het regent. Of bij een temperatuur ver beneden het vriespunt een paar weken in een tentje slapen. Volgens mij heb ik in die periode het meest moeten incasseren. Ik ben er wel sterker door geworden.
Met tegenzin dingen doen die ik normaal gesproken zelf niet zou doen. Omdat het moet. Het lukt me steeds minder. Misschien ook vanwege mijn instelling : ik moet niets. Ik mag kiezen.