Ander blogs en websites

donderdag 8 december 2022

Een Indisch aroma

 Het ruikt hier wat Indisch. Ik ben aan het koken geweest. Niet voor vanavond hoor, maar voor morgen. Vooraf heb ik een klein menu voor een rijsttafel gemaakt. Daarna ben ik gaan inventariseren, om vast te stellen wat ik nog zou moeten kopen. Vanmorgen heb ik het boodschappenlijstje afgewerkt. De was opvallend stil in de supermarkt. Logisch, want de prijzen rijzen de pan uit. Het menu ziet er als volgt uit : Sajoer, ajam (kip) ketjap, rendang, makreelkoekjes en kroepoek.
Voor de sajoer had ik sperzieboontjes, tahoe, witte kool, wortel en taugé nodig. De sperzieboontjes had ik nog in de vriezer liggen. Toen de sajoer klaar was en ik hem proefde, leken de sperzieboontjes op kauwgom : niet te pruimen! Of eigenlijk weer wel, want ze waren behoorlijk taai! Foute boel dus. Ik ze een voor een uit de sajoer gevist. Gelukkig had Sonja nog verse sperzieboontjes gekocht. Die heb ik schoongemaakt, apart kort gekookt en daarna door de sajoer geroerd. Nu is het gerecht wel goed. Het is niet de eerste keer dat ik sperziebonen uit de diepvries aan Fenna moet geven. Ingevroren groente? We doen dat maar niet meer!
Gelukkig ging het maken van de ajam ketjap (kip) en de viskoekjes wel goed. De rendang komt ook uit de vriezer, maar daar heb ik volledig vertrouwen in. Sonja maakt meestal een grote pan en vriest de inhoud verdeeld over porties in. Daarmee hebben wij nooit problemen gekend. Ik klop het maar even af.