Ander blogs en websites

donderdag 8 december 2022

De EU

Tijdens de plechtigheid van de 70e verjaardag van het Europees Parlement hebben de Europese Conservatieven en Hervormers scherpe kritiek geuit. Voorzitter prof. Ryszard Legutko, die namens de fractie sprak, wees erop dat het in strikte zin slechts een quasi-parlement is dat miljoenen kiezers van zich vervreemdt. Ik heb de tekst van deze toespraak vertaald : 

"Mevrouw de Voorzitter, premiers. Twee minuten waarheid, bittere waarheid. En de bittere waarheid is dat het Europees Parlement veel schade heeft aangericht in Europa. Het heeft een valse boodschap afgegeven dat het de Europese democratieën vertegenwoordigt. Er zijn en er zullen geen individuele Europese democratieën zijn. Het Parlement besmette Europa met schaamteloze partijdigheid en de infectie werd zo besmettelijk dat het zich verspreidde naar andere instellingen zoals de Europese Commissie.
Het Parlement heeft de basisfunctie van het vertegenwoordigen van mensen opgegeven. In plaats daarvan is het een machine geworden om het zogenaamde Europese project uit te voeren, waardoor miljoenen kiezers van zich vervreemden. Het parlement is een politiek vehikel van links geworden om hun monopolie op te leggen met hun felle onverdraagzaamheid tegenover elke afwijkende mening. Hoe vaak je het woord ‘diversiteit’ ook herhaalt. Diversiteit is een uitgestorven soort aan het worden in de Europese Unie en vooral in deze ruimte. Het Parlement is een quasi-parlement omdat het het essentiële beginsel van het parlementarisme, namelijk verantwoordingsplicht, verwerpt. De vertegenwoordiger – ik herinner u eraan – wordt gekozen door de kiezers en moet verantwoording afleggen aan de kiezers die hem hebben gekozen. Niet zo in de Europese Unie. Het idee dat, laten we zeggen, Spaanse, Duitse, Franse, enzovoort, afgevaardigden die verantwoording afleggen aan hun eigen nationale kiezers, iets kunnen dicteren aan, laten we zeggen, de Hongaarse samenleving of elke andere samenleving waaraan ze geen verantwoording hoeven af ​​te leggen en die hen niet naar taak is gewoon belachelijk.

Noem het wat je wilt. Maar democratie is het niet. Kortom, het parlement vertegenwoordigt democratieën die niet bestaan, werkt voor een project dat realiteit en wet negeert, verantwoording schuwt, miljoenen mensen de rug toekeert en de belangen van één politieke oriëntatie dient. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Dat gezegd hebbende, dames en heren, laat ik mijn zaak rusten."

Het tussentijds Boe! geroep is volgens mi afkomstig van de leden die de EU dictatuur steunen.