Ander blogs en websites

woensdag 9 november 2022

Democratie

Het onderzoek naar de verantwoordelijken voor de sabotage van de Nord Stream gasleidingen heeft veel weg van de manier waarop met de crash van MH17 heeft uitgevoerd. Als de uitkomsten politiek gezien ongunstig uitvallen, worden de resultaten aangepast. Of verzwegen. Zo gaat het in een democratie. Wie in een twee partijenstelsel 51% van de stemmen krijgt, heeft volgens de democratie de verkiezingen gewonnen. Volgens mij heeft bijna de helft van de stemmers verloren.
Als in ons landje een partij de meeste stemmen krijgt, kan hij de nummers twee en drie van de uitslagenlijst gewoon overslaan. Met een ris aan kleinere partijen (zelfs wanneer die juist stemmen verloren hebben) kan zo'n partij dan gaan regeren.
Onze nationale wetgeving en politieke keuzes van de bevolking wordt overruled door de 'democratie' van de EU. Dat geldt niet alleen voor de lidstaten van Europa. Vanuit het machtscentrum Amerika wordt bepaald wat democratie voor de hele wereld zou moeten zijn. Die wordt desnoods met wapengeweld en miljoenen slachtoffers afgedwongen. De moderne manier van het verspreiden van een geloof : bekeert u, anders krijgt u de kogel. Democratie geregeld vanuit een machtscentrum lijkt mij een dictatuur.