Ander blogs en websites

woensdag 2 november 2022

Bekend verhaal

De toestanden rond mevrouw Arib komen mij bekend voor. Gekonkel achter iemands rug en vervolgens een onderzoek starten. Zonder de 'verdachte' daarover vooraf te spreken / informeren.
Zo kwam ik in een soortgelijke situatie terecht, nadat ik van een zomervakantie teruggekeerd was. Ik werd overvallen met de mededeling dat 'de chemie niet meer werkte'. Nadere uitleg kwam er niet.
Wat bleek? Een andere manager wilde graag ICT op zijn cv hebben en wilde mijn functie overnemen. Mijn leidinggevende deed daar in mee. Ik werd om die reden van bruin naar zwart gemaakt met allerlei futiele zaken, die weinig tot niets met mijn functioneren van doen hadden. Drie maanden eerder kreeg ik nog een zeer goede beoordeling. Het bedrijf heeft er flink voor moeten bloeden.
In het geval Arib zie ik ook weer de overbekende ambtelijke werkwijze : mensen met dubbele petten op. Zodoende willen ambtenaren de resultaten van onderzoeken enz. beïnvloeden. Dan kunnen ze zaken naar hun hand zetten.
Dat het RIVM niet kan rekenen (voor bepaalde ambtenaren juist wel) is algemeen bekend. Ze rekenen altijd in het voordeel van de politiek toe. Ik heb weinig vertrouwen in al die overheidsinstanties. Ze vreten immers allemaal uit dezelfde ruif.