Ander blogs en websites

maandag 17 oktober 2022

Symptomen

Het is jammer dat men structureel weigert het nieuws te brengen vanuit een bronsituatie. Zo zie ik bij samenvattingen van voetbalwedstrijden nauwelijks de fouten die leiden tot een doelpunt. Tenzij ze in de verdediging plaatsvinden. Het zijn juist de fouten waarvan men zou kunnen leren.
Het nieuws is ook zo bezig. Het maakt melding van miljoenen meer kinderen die in de armoede terechtgekomen zijn. "Vanwege de oorlog in Oekraïne", zo beweren de media. Grote onzin, want er zijn helaas al heel wat oorlogen gevoerd, zonder dat ze gepaard gingen met armoede in landen die niet betrokken waren bij zo'n oorlog. Nee, de armoede is enorm gegroeid vanwege de politiek van de westerse landen. Zo is het en niet anders. Hetzelfde geldt voor de 'vreemdelingenhaat'. Ook dat is een afkeer van de immigratiepolitiek.
Er zijn organisaties die de werkomgeving aan het opleuken zijn. Dat is bedoeld om personeel te behouden. Zo zag ik bij een gemeente een afdeling die veranderd is in een 'park'. Haha, in mijn tijd was men in de jaren 80 al begonnen met het fenomeen kantoortuinen. Dus niet iets nieuws. Komt bij dat men de bedrijfscultuur vergeet. Die mag in menige organisatie best wat 'opgeleukt' gaan worden. Personeel vertrekt niet vanwege gebrek aan groen op de afdeling. Het zijn meestal de ambitieuze medewerkers, die vertrekken omdat ze van hun eigen werkgever nauwelijks ruimte krijgen zich verder te ontwikkelen.