Ander blogs en websites

vrijdag 14 oktober 2022

Met drones in de aanval

Het militair gebruiken van drones is fors toegenomen. Beide strijdende partijen in Oekraïne maken gebruik van drones. Oekraïne gebruikt drones van westerse / Amerikaanse makelij. Rusland gebruikt zelf ontwikkelde en Iraanse drones. Amerika gebruikt al langere tijd drones om personen (vaak terroristen) uit te schakelen. Het westen is boos op Iran, omdat het land geavanceerde drones aan Rusland levert. Dat deze drones zeer geavanceerd zijn werd onlangs bewezen. Een Oekraïense MIG-29 steeg op met de missie een vijandelijke drone boven Vinnytsia (ook een stad met militaire aanwezigheid en daarmee een Russisch doelwit) te onderscheppen. Het jachtvliegtuig werd echter zelf neergehaald door de Geran-2 (ook wel Shahed-129 genoemd) drone van Iraanse makelij. Volgens deskundigen een uniek gebeuren.
Net zoals de westerse landen beschouwt Iran de oorlog als proefgebied voor nieuw wapentuig. Het verzet van de westerse landen tegen Iran heeft niet zozeer te maken met de dictatuur, maar met de militaire slagkracht van het land. Net zoals Saoedi Arabië is Iran een grote militaire macht en daarmee een doorn in het Amerikaanse (olie)oog.
De Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa heeft Rusland uitgeroepen tot terreurstaat. Wit Rusland staat ook op hun lijst. Het wordt in Europa alsmaar enger. Al vind ik zelf, dat de meeste terreur uit Brussel afkomstig is.