Ander blogs en websites

donderdag 6 oktober 2022

Koud

Volgens mij heb ik een koutje opgelopen. Toen ik bij de loods onder de motorkap van de Matrix bezig was, kreeg ik het plotseling koud. Logisch, want de auto stond met de neus pal in de wind. Ik heb hem maar gedraaid, zodat ik wat beschut stond. Op zich was de temperatuur niet laag, rond de 20 Celsius, maar de wind deed hem kouder aanvoelen.
Gevolg was wel, dat ik het de rest van de dag koud heb gehad. In dat soort situaties denk ik dan meestal : "Ach, het zal morgen wel weer over zijn." Gedurende die tijd heb ik wel weer twee keer Fenna uitgelaten. Vreemd genoeg kreeg ik het toen niet nog kouder. Ik heb wel eerst mijn trutje omgewisseld voor een dikker vest. Om niet te snel gewend te raken aan winterkleding trok ik het vest na thuiskomst weer uit en kreeg ik het weer koud. Daar kwam 's avonds ook nog een buikloop bij. Ergo, het zat niet zo mee. En dat gebeurt af en toe.
Wat de temperatuur betreft probeer ik dus niet te snel naar dikke kleding te grijpen. Om te voorkomen dat ik eraan ga wennen. Het is niet de bedoeling dat ik straks op zomerse dagen in dikke kleding rondhuppel. Wat dat betreft hebben wij nooit zo staan rommelen met de thermostaat van de centrale verwarming. In de koudere jaargetijden staat ie overdag vast op 20 Celsius. 's Nachts mag de temperatuur teruglopen tot 17 graden. Fenna heeft toch een bontjas aan als ze in haar mand ligt te slapen. Als we het koud vinden, trekken we iets aan of slaan we zo'n fleece deken om ons heen. Voorheen deden we de houtkachel even aan. Dat gietijzeren ding hoefde maar even heet te worden om de rest van de avond de huiskamer warm te houden. Als ie brandde vond ik het ook erg gezellig overkomen.