Ander blogs en websites

maandag 17 oktober 2022

Geen fluit uitgevoerd

Het was vandaag een sombere maandag. Het regende bijna de gehele dag. Pas tegen de avond klaarde het weer op. Maar dat was voor mij te laat. Morgen weer een dag.
Ik heb vandaag nauwelijks iets gedaan. O ja, in de schuur wat opgeruimd. Gisteren heb ik het gereedschap uit Nieuwegein weer mee naar huis genomen. Het is daar gebruikt en niet meer nodig. De kale plekken aan het gereedschapsrek zijn weer gevuld.
Voor de rest heb ik veel tv gekeken. Raar hoor, zo'n dag. Er zijn mensen die zo'n leven heel lang kunnen volhouden. Ik niet. Vanmorgen kwam ik voor mijn doen wat laat uit bed. Ik was nogal moe naar bed gegaan. Het was niet druk in Nieuwegein, maar toch wel te druk voor mij. Tel daarbij op de rit naar huis in het donker. Ik word ouder. Gisteren zei iemand nog tegen mij dat ik blijkbaar een fotografisch geheugen heb. We spraken over de toestanden op de lagere school in onze jeugd. Mijn fotografisch geheugen is qua betekenis sinds zo'n 20 jaar flink veranderd. Het zijn nu echte foto's die op een harde schijf opgeslagen zijn, die op zijn beurt aan mijn laptop hangt. Heel anders dan voorheen, toen ze in mijn hoofd opgeslagen waren. Het oude deel (van voor 2001) zit nog wel in mijn hoofd. Het jongere staat dus op de harde schijf. Omdat ze per jaar en daar binnen per maand en per dag opgeslagen zijn, kan ik ze toch weer op de juiste plek van de tijdlijn reproduceren. Mijn dagboekje helpt me daar ook bij.
Na de nachtrust is mijn hoofd weer helemaal fris voor een nieuwe dag. Maar ja, die regen...