Ander blogs en websites

vrijdag 5 augustus 2022

Medelijden met Oekraïense nazi's

In het nieuws werd aandacht besteed aan een demonstratie van familieleden van gevangengenomen Oekraïense militairen. Uiteraard met vooral zielig ogende kinderen in beeld, die hun pappa weer willen zien. Op de diverse borden die ze met zich mee droegen, was te lezen dat het om militairen van het Azov bataljon gaat. Misschien moeten die kinderen eens verteld worden wat voor gedachtegoed hun Nazi pappa erop nahoudt en wat hij afgelopen jaren andere Oekraïners aangedaan heeft.
Het bericht van Amnesty over de werkwijze van het Oekraïens leger vermeldt niet, dat het leger ook bewust op de eigen bevolking schiet. Veel burgers zijn zodoende om het leven gekomen of gewond geraakt. Dit soort acties is bedoeld om de Russen ervan de schuld te geven. Gelukkig hebben ook Oekraïners smartphones met internet erop. Over en weer vinden oorlogsmisdaden plaats.
Zelensky wil rechtstreeks met de Chinese leiders praten om de oorlog in zijn land te beëindigen. Ik moet toegeven blij te zijn met dat voornemen. Aan de andere kant is het triest, dat hij bij China wil aankloppen voor vrede en niet bij de EU of Amerika.