Ander blogs en websites

vrijdag 5 augustus 2022

Goedkoop drinkwater

Het is en blijft van de gekke, dat we met drinkwater onze drollen en pies wegspoelen. Ongehoord! Wat ook ongehoord is, is het vullen van al die zwembaden en dergelijke met drinkwater. Men zou daar paal en perk aan moeten stellen. Doe dat maar aan het verbruik in het algemeen. Hoe hoger het verbruik, des te meer betalen per kuub drinkwater. De drinkwaterbedrijven zouden gestaffelde prijzen moeten hanteren. Een kwestie van een gemiddeld verbruik per persoon vastleggen. Dat mag best ruim zijn, hoor. Zoals 10 x 5 minuten douchen per week enz. Komt men boven dat verbruik, dan wordt de prijs per kuub verdubbeld. Ik bedoel, waarom mag iemand duizenden liters drinkwater verbruiken voor wat zwemplezier in z'n achtertuin? En waar blijft dat water na de zomer? Laat daar maar extra voor betaald worden. Dat is ook goed voor een meer bewust verbruik van drinkwater. Het opvangen van regenwater in een regenton voor gebruik zou ook verplicht moeten zijn voor hen die een tuin hebben.
Er zijn nog allerlei maatregelen mogelijk om het verbruik van drinkwater te beperken. Ik vind het al vervelend dat ik op warm water uit de kraan moet wachten totdat al het koude uit de leidingen is. Daarom organiseer ik het wassen / afwassen dusdanig, dat ik het koude ook gebruik in plaats van het naar het riool te laten weglopen. Als ik het drinkwater van Fenna ververs, gooi ik het oude in de tuin.
Men heeft de mondvol over het milieu en aan welke eisen (duurzaam enz.) een nieuwe woning moet voldoen, maar over het verbruik van drinkwater lees of hoor ik hoegenaamd niets. Er is nog veel te doen.