Ander blogs en websites

dinsdag 12 juli 2022

Uit het nieuws

Mijn vertrouwen in en respect voor Nelie Kroes heeft vanwege de Uber kwestie een deuk opgelopen. De lekkende Belastingdienst is voor mij al total loss.
Vreemd dat ik in gewone Japanse kranten lees (o.a. Japan Times), dat meneer Abe een kerkgenootschap promootte (waar de moeder van de dader bakken geld aan doneerde) en het journaille hier dat zogenaamd niet weet. Is dat bedoeld om hun eerste berichten 'een aanslag op de democratie' overeind te houden?
In ons landje gaat het goed met de bossen. Ondanks de stikstof dus. Wel een raar bericht als ik ook lees dat Nederland relatief veel houtkap doet. Ruim een halfjaar geleden stond ons land er nog slecht voor. Toen ging het nog steeds slecht. Blijkbaar gaat het om snel groeiende exemplaren.
Amerika is nog steeds op zoek naar een oorlogs-stok om Iran te slaan. Dit keer beweert het dat Iran drones aan Rusland zou leveren t.b.v. de Speciale Operatie in Oekraïne. Ik denk dan : Ja, en? Immers de andere kant, Oekraïne wordt doodgegooid met wapens van voornamelijk de US. Daaronder ook drones. Amerika staat te popelen om weer een oorlog te beginnen.
Nu men bij Tata Steel serieus onderzoek doet naar vervuiling, komt er steeds meer vuiligheid naar boven. Niet alleen geproduceerd door de fabrieken, maar ook door de betrokken instanties die ons milieu en de mensen zouden moeten beschermen. Zouden ze soms ook betaald worden door Tata Steel?
Zogenaamde vluchtelingen hebben weer buiten geslapen. Het is mooi weer, dus lekker toch? Polen liet zien hoe het quasi vluchtelingen die uit Wit Rusland kwamen heel goed kon tegenhouden (push back). Net als Hongarije. Daar kunnen we nog wat van leren.
Er moet meer geld komen voor Justitie. Men heeft te maken met flinke achterstanden. Het aantal draaideurcriminelen groeit, vanwege de vele taakstraffen. Misschien scheelt het ook als we de grenzen sluiten. Anders blijft het dweilen met de kraan open.
De vele miljoenen die nu al besteed zijn aan het onderzoeken van de Toeslagenaffaire, had men beter aan de gedupeerden kunnen overmaken. Als de Belastingdienst geld van mij moet hebben, weten ze mij in no time te vinden. Maar andersom, moet er plots bergen werk verzet worden.
Wat waren de Engelse dames goed zeg! De Oranje leeuwinnen hebben wat dat betreft nog een lange weg te gaan. Wat een verschil in spel. Nu maar hopen dat Oranje gaande weg het toernooi groeit en de Engelse en Duitse dames te vroeg pieken.