Ander blogs en websites

vrijdag 8 juli 2022

In het logistiek proces

 Afgelopen week heb ik e.e.a. besteld voor de Matrix. Zoals vaker was ik echter wat vergeten : een zwevende zekering en zo'n deken tegen de zon en/of bevriezing voor op de voorruit. Toen ik bericht kreeg dat niet alles van mijn bestelling op voorraad was, besloot ik alsnog de twee vergeten artikelen te bestellen. In de hoop dat die twee in de wachtende doos van de eerste bestelling gedeponeerd zouden worden. Maar dat bleek niet mogelijk, want, zo werd mij verteld, "uw doos zit in het logistiek proces". De Helpdeskmedewerker kon mij niet uitleggen wat hij daarmee bedoelde. Gevolg is dat ik voor de twee vergeten artikelen aparte verzendkosten moet betalen.
Omdat ik zelf een aantal keer met verbeteringen en invoering van logistieke systemen bezig geweest ben en later in een zaak gewerkt heb met een webwinkel, meende ik dat het toevoegen van artikelen in een dergelijk geval geen probleem zou zijn. De onvolledig afgehandelde bestelling werd geparkeerd, in afwachting van de levering van de ontbrekende producten. Maar zo flexibel is mijn leverancier dus niet.
Naast Servicemanagement heb ik ook Logistiek interessant gevonden. Hoewel ik als projectleider / -manager een aantal logistieke systemen geïmplementeerd heb, lukte het mij niet om SAP aan mijn cv toe te voegen. Dat had ik in die periode graag gewild. Ik werd als projectleider afgewezen, omdat ik geen SAP kennis had. Maar ja, die kennis had ik ook niet toen ik PRMS, ODCS en nog een pakket installeerde. Ik bedoel, SAP leren kennen was juist voor mij de nieuwe uitdaging, niet het projectmanagement. Dat deed ik al lang.