Ander blogs en websites

maandag 11 juli 2022

Gepruts

Minister Ollongren van Defensie heeft namens Nederland haar diepste excuses aangeboden aan de nabestaanden van de genocide van Srebrenica. Jammer dat zie die afsloot met de opmerking dat hoe je het went of keert, de schuld bij de Serviërs ligt. Dat had ze beter niet moeten zeggen, omdat ze daarmee haar excuses ontkracht en de spanningen (die er toch al zijn) met Servië onnodig aanwakkert.
Weer gepruts van Ollongren dus.
Vanmiddag ben ik bezig geweest met het plaatsen van de stoelhoezen in de Matrix. Wat een gedoe! Ze zouden volgens de beschrijving maatwerk zijn, maar daar klopt niets van.
Zo mis ik de openingen voor de pootjes van de hoofdsteunen en de veiligheidsriemen. Blijkbaar moet ik die zelf maken. Voor de hoofdsteunen zijn wel speciale doppen geleverd, die ervoor moeten zorgen dat de zelf gemaakte gaten niet verder openscheuren. Die doppen hebben veel weg van de ringen die men in een dekzeil kan drukken om er vervolgens een elastiek of touw doorheen te kunnen halen. Handig dus.
Wat niet handig is, is het vinden van plekjes waar de elastieken van de hoezen bevestigd konden worden. Ze worden eerst voorzien van een wat iel haakje, waarvan ik de uiteinden wat meer dicht gebogen heb. Anders schieten ze zo weer los.
Uit eindelijk heb ik de achterbank moeten kantelen om de beide hoezen (rug en zit) goed te kunnen vastzetten. Toen zag plots weer twee bekende luikjes. Ze dekken extra bergruimtes onder de bank af. Wat ik daarin zou moeten bewaren weet ik niet. Als ik uit die bakken iets nodig zou hebben, moet ik de hele achterbank gaan kantelen. Misschien handig voor smokkelwaar? Ook niet. Als ik iets zou smokkelen, zal het heel duidelijk op mijn voorhoofd komen te staan. Tenminste, dat gevoel krijg ik als ik aan zoiets of winkeldiefstal denk. Komt bij dat douaniers een neus hebben voor smokkelaars. En ik geen neus voor douaniers die hun werk niet goed doen. Het gevoel dat men kan zien of ik iets misdaan heb, komt waarschijnlijk uit mijn jeugd. Mijn moeder beweerde dat mijn 'misdaden' op mijn voorhoofd te lezen waren. Ik heb die bewering later ook toegepast bij onze kids. Wat denk je? Komt een van hen de huiskamer binnen met zijn handje op zijn voorhoofd en zegt : "Ik heb niet stiekem een koekje gepakt."
Het werk met de hoezen is niet helemaal af. Met name die van de achterbank moeten nog definitief vastgezet worden. En er moeten gaten komen voor de veiligheidsriemen en de hoofdsteunen.