Artsen hebben ook klanten. Jammer dat velen van hen middels medicaties aan klantenbinding doen. Klanten gezond en wel verliezen lijkt mij beter. Maar dat staat het verdienmodel niet meer toe.
Ik ben natuurlijk al wat ouder dan de gemiddelde Nederlander. Daarom heb ik wat meer meegemaakt en opgedaan. Mede vanwege mijn nieuws- en leergierigheid. Tot ongeveer 2001 was mijn geheugen bijna fotografisch. Daarna deed zich een memory crash voor met blijvende schade. Maar gelukkig heb ik de gewoonte aantekeningen te maken. Dus kan ik veel gebeurtenissen terughalen. En dan is er ook nog het internet. Hoera!
De afgelopen 70 jaar is er veel veranderd. Als jochie deed ik soms dat spelletje van 1,2,3,4,5,6,7, kusjes geven. Dat is nu uit den boze. Vanwege Me Too en Gender gedoe. Kinderen en volwassene durven elkaar amper aan te raken en zijn emotioneel in onbalans geraakt vanwege het gender gedoe. Alsof er op elke aanraking of een verkeerde een aanduiding (meneer is een vrouw of andersom of geen van beiden) een zware straf zou staan. Ze mogen zichzelf niet meer jongen of meisje noemen, want het gender weet je pas als je minstens 16 en volledig geïndoctrineerd bent door de juf of je ouder(s). En wie zich anders voelt dan een man of vrouw, moet dagelijks dat anderen onder de neus gaan wrijven. Zelfs op caravans zagen wij onderweg de regenboogvlag geplakt. Een onzinnige uiting of juist bedoeld om homofobie aan te wakkeren? Ik vind het alsmaar enger en erger worden in Nederland.
Als kind had ik geen psycholoog, psychiater of therapeut nodig. Mijn moeder kon met haar blik en/of een ferme tik alles bij mij weer op de rails krijgen.
Oma's en opa's kunnen dankzij een nieuwe wet een omgangsregeling treffen om hun kleinkinderen te mogen zien. Nou, als het al zover is gekomen dat je gebruik moet maken van zo'n wet, dan kan je als oma en opa beter afzien van elk contact. Daar komt alleen nog meer ellende van. Volgens mij hebben de ouders zelf nog meer problemen als oma en/of opa de kids niet meer mogen zien. Ouders mogen dan zelf een oppas regelen en op latere leeftijd, als het gezonde verstand van het kleinkind gaat werken, lastige vragen gaan beantwoorden over chantage en zo. Tenminste, zo ziet deze opa het. Over het algemeen komen kinderen en/of kleinkinderen alleen maar op bezoek, wanneer ze weer eens wat nodig hebben. Uitzonderingen daar gelaten. Bij een eventueel contactverbod (wordt vaak als chantagemiddel gebruikt), worden oma en opa ook niet meer lastiggevallen omdat ouders weer wat nodig hebben. Dan kunnen oma en opa pas echt genieten van hun AOW. Johan Cruyff zei het al : "Elk nadeel hep z'n voordeel! Haha!
Ander blogs en websites
▼