Ander blogs en websites

zaterdag 9 juli 2022

Anders gelezen

Nederland heeft geen groenlicht gegeven voor de toetreding tot de NAVO van Zweden en Finland, al beweren de media van wel. Nee, deze regering heeft ervoor gekozen ook de Koerden te laten vallen en Turkije te steunen in de strijd de Koerden te vernietigen. Dat is pas een echte aanval op de democratie (in dit geval van de Koerden). Een laffe daad, waarmee dit kabinet Koerdisch bloed aan de handen heeft gekregen. Zelfs de linkse partijen die altijd zo rondliepen met de Koerden houden zich stil. Maar ja, dat is dan weer typerend voor links : onbetrouwbaar en laf.
De media en hoge roeptoeters van de politiek en de NAVO doen nog steeds voorkomen, alsof Rusland West Europa wil veroveren. Nou, daar hebben de Russen totaal geen behoefte aan. Rusland 'bevrijdt' het oostelijk deel van Oekraïne. Het wil een einde maken aan de voortdurende beschietingen en bombardementen die zich sinds 2014 voordoen en veel slachtoffers gemaakt hebben. Die Oekraïners zijn al die voorbije jaren door de media doodgezwegen. Maar nu telt plots elke gewonde en dode Oekraïner wel. Omdat ze aan de andere kant vallen. Triest.
Rusland zal zeker ook gebaat zijn met het weer openen van de Dnjepr. Oekraïne heeft in die rivier na 2014 wat dammen aangebracht, waardoor de Krim via het Krimkanaal geen water meer kreeg. En een bufferzone tussen Rusland en Oekraïne vindt Poetin ook belangrijk. Het zou allemaal anders gelopen kunnen zijn (zeker is dat niet), wanneer Zelensky zich aan het Minsk verdrag gehouden had. Nu heeft hij het onheil over zichzelf en vooral de Oekraïners afgeroepen.