Ander blogs en websites

donderdag 9 juni 2022

Wat een rare wereld!

Als je al een tijdje op deez aardkloot bent, zoals ik, dan kan je alsmaar verder terugkijken. Zien hoe het ooit was en zien waar je nu bent. De laatste tijd ga ik steeds aker met weemoed terugkijken op die goeie (jawel!) ouwe tijd. Laatst sprak ik er nog over toen ik in gesprek was met een familielid, die zo'n 50 jaar jonger is. Hij had het over het feit dat alles nauwelijks betaalbaar was. Omdat alles alsmaar duurder wordt, blijft er weinig plezier over. Ja, het geld dat je na een maand nog overhebt bepaalt voor de deel het plezier in je leven. Hopelijk heb je dan ook nog een leuke baan. Dan is het leven nog wel vol te houden. Toen ik naar aanleiding van vragen vertelde over mijn loopbaan en privé leven, begreep ik best dat ie jaloers werd. Een goed inkomen en relatief lage kosten. Tenzij je net als ik bedonderd wordt.
Al pratend en luisterend dacht ik weer : wat was het leven vroeger (toen ik werkte) toch goed. Toen konden een hypotheek afsluiten en keurig betalen op basis van één inkomen. Voor huren gold hetzelfde verhaal. Sonja zorgde voor de kids en hoefde niet per se te werken. De hypotheekrente was volledig aftrekbaar, dus een aflossingsvrije oplossing was ideaal. Tegenwoordig starten velen met een (studie)schuld en kan je amper een huis kopen of huren. En als je een huis hebt is de huur of hypotheek nauwelijks van één inkomen op te hoesten. En het wordt alsmaar erger. Ik ben blij in die opbouwperiode geboren te zijn.
Als onze hond op straat iemand of een andere hond zou bijten, ben ik verantwoordelijk. Het kan zelfs zijn dat de hond verplicht een muilkorf moet dragen of een spuitje krijgt. Als je kind gevaarlijk is, mag ie wel naar buiten. Als ie anderen lastigvalt of zelfs misbruikt en/of vermoord, zijn de ouders die hem door en door kennen niet aansprakelijk. Zo'n persoon zou zich nooit op straat mogen vertonen. Helaas geven veel ouders en geitenwollensokkendragers (psychiaters, rechters enz.) daar wel groenlicht voor. Ik zou graag willen zien dat die betrokkenen na een misdaad van hun kind/cliënt ook gestraft worden.