Ander blogs en websites

donderdag 2 juni 2022

Van het oostfront

Even wat nieuws van de andere kant van de oorlogsmedaille. Volgens Rusland was het land echt niet van plan om het westen van energie te blijven voorzien, totdat het oplossingen gevonden zou hebben; "...zo dom zijn wij niet". Dus gingen de Russische kranen veel eerder dicht dan de arrogante EU dacht.
In het oosten van Oekraïne geven veel Oekraïense militairen zich over. Niet alleen vanwege de minderheid waarin zij verkeren. De slechte omstandigheden, onvoldoende training en mindere uitrusting maken het vechten in de ogen van de Oekraïners zinloos. Om die reden trekt het Oekraïense leger zich terug. Maar volgens Kiev trekt het leger zich terug, om vanuit een verdedigende positie de vijand beter te kunnen aanvallen.
In de stad Drobyshevo had een Poolse huurling een scherpschutterspositie ingenomen in de toren van een kerk. Kerk en huurling zijn getroffen door Russisch vuur. In het westen leest men enkel over de verwoesting van een kerk. Zo gaat het ook met scholen, woningen en zelfs ziekenhuizen.
Amerika en Engeland dringen er bij Finland en Zweden op aan, de voorwaarden van Turkije voor toetreding tot de NAVO te accepteren. Zo niet, dan.... (met Amerika weet je het nooit).
Zelensky klaagt dat hij dagelijks veel militairen verliest. Straks heeft hij alleen nog maar geavanceerd westerse wapentuig. Maar dat zal hij dan wel stiekem gaan verkopen aan duistere lieden en/of organisaties.
Russische troepen hebben inmiddels behoorlijk aantal moderne wapens in beslag genomen. Ze zijn afkomstig uit Amerika, Engeland en Zweden. Technologie die voor het grijpen ligt.
Een van de doelstellingen van de Russische inval was het ontmantelen van het Oekraïens leger. Nu de stroom westerse wapens op gang komt, zal Rusland de Oekraïense infrastructuur en depots aanvallen.