Ander blogs en websites

donderdag 9 juni 2022

Ongehoord Nederland

Na de eerste uitzendingen vroeg ik me al af, hoe lang deze nieuwe omroep nog zal bestaan. Het nieuws van ON bevat weliswaar feiten, maar is namelijk niet politiek correct. Ofwel : geen schapennieuws. ON laat geregeld andere deskundigen hun mening geven over zaken als het klimaat, het coronavirus en/ -beleid, het conflict in Oekraïne e.d. Zelf herkende ik me in hun werkwijze : verder kijken dan de neus lang is en ook andere partijen aanhoren. Een gevolg van het feit dat we een kabinet hebben, dat het verspreiden van leugens via het omroepbestel vrij normaal vindt. Hoofdleugenaar en manipulator Mark Rutte is daarvan het grote voorbeeld en stimulator.
Ik heb niet veel op met het rapport van de Ombudsman, Margo Smit. Ook zij eet uit de omroepruif en keurt het eigen vlees. Ze stelt (citaat) :

"Het gaat dan onder meer om schending van de code op het punt van betrouwbaarheid en daardoor het passief en actief bijdragen aan de verspreiding van aantoonbaar onjuiste informatie. Ook wordt onjuiste informatie niet gecorrigeerd en worden meningen niet voldoende gescheiden van feitelijke informatie. Journalistieke programma’s bij de publieke omroepen zijn geen open podium en de presentator is geen doorgeefluik". Einde citaat.

Zelf herken ik in haar conclusie dezelfde zaken die in de reguliere media zich herhaald voordoen. De NPO verspreidt halve waarheden, houdt feiten verborgen en de presentatoren zijn doorgeefluiken. Ik bedoel ik heb een nieuws presentator nooit enige kritiek horen spuien op een bericht. Zelfs niet over miskleunen in de weersverwachting. En achteraf corrigeren doet de NPO ook niet. Menig journalistiek praatprogramma van de NPO is louter linkse en regeringspropaganda. Ik heb de ombudsman niet eerder over de andere omroepen / journalisten zoiets horen zeggen. Daar hoor ik alleen maar meningen en geen feiten. Het geeft aan hoe men op anders denkenden jaagt.
Het liefst zou ik een onafhankelijke rechter hierover willen horen. Maar ook die zijn er niet meer. Alles danst naar de pijpen van Rutte c.s., die op zijn beurt danst naar de pijpen van de VS/NAVO en de EU.
Al met al vrees ik dat Ongehoord Nederland uit de omroepwereld weg gediscrimineerd wordt vanwege de censuur. De nationale leugens kunnen alleen blijven regeren als andere berichten gecensureerd en deskundigen met een andere mening monddood gemaakt worden.