Ander blogs en websites

maandag 6 juni 2022

Lanterfanten

Het is me opgevallen, dat bij bepaalde grotere winkels medewerkers lopen te lanterfanten. Dat is een ander woord voor lummelen, niets doen, rond hangen, kringetjes spuwen, voor piloot studeren (voor het mannelijk volk, vanwege de handen in de broekzakken), uit je neus eten enz.
Als ik aan zo'n betaalde nietsnut iets vraag, weet ie het antwoord niet. En anders verzint ie wel wat, zoals : "Dat is uitverkocht, meneer." of  "Dat verkopen we niet." In zo'n winkel komt niemand op het idee om enige kennis op te doen. Kennis die nodig is om te weten welke artikelen er verkocht worden, waar ze liggen en/of welke de aanbiedingen van die dag / week zijn.
Afgezien daarvan staat het ook wat energieker, wanneer je als medewerker bezig bent. Al was het maar de schappen op orde houden. Da's ook handig om gelijk het assortiment te leren kennen en waar het ligt. Of anders de plantjes water geven, die voor de zaak staan uit te drogen. Want welke klant koopt er nou uitgedroogde planten? Vergeet dan niet de kassabonnen en ander zwerfvuil dat op de grond ligt gelijk op te ruimen. Stop het lanterfanten en ga aan het werk.