Ander blogs en websites

woensdag 1 juni 2022

Alsmaar erger

Er is niet zozeer een tekort aan producten of zo, hoor. Nee, er is een groot tekort aan gezond verstand bij onze politici. Er zijn meer dan een miljoen vaccins tegen covid-19 in de prullenbak terechtgekomen. Terwijl met name de arme landen ernstig om vaccins verlegen zitten. Leve de wegwerpmaatschappij. Niet dus.
Wat dat wegwerpen betreft, er lag weer eens zwerfvuil op een parkeerplaats. Vijf lege bierblikjes, een plastic flacon en dito verpakkingsmateriaal. Ik tref daar vaker afval aan, dat volgens mij zo uit een auto gegooid wordt. Afgaande op het soort afval zullen het wel dezelfde aso's zijn. Het wordt hier alsmaar erger wat het afval betreft.
Overigens stond er in het vak ernaast, dat gereserveerd is voor e-cars, een benzine auto geparkeerd. Veel mensen begrijpen niet, dat die plaats exclusief voor e-cars is. Dus ook als er geen e-auto staat, mag je er niet met een 'gewone' auto gaan staan. Het extra witte bord onder de blauwe P, geeft namelijk een exclusiviteit aan. Soms hangt er een kenteken onder of een bord met de tekst 'laden en lossen'. Mensen met poen krijgen nu eenmaal een voorkeursbehandeling. En anders eigenen ze zich zo'n behandeling zelf toe. Je weet wel : hoe groter / duurder de auto, des te asocialer de eigenaar.