Ander blogs en websites

woensdag 11 mei 2022

Plat!

Toen ik vanmiddag mijn fiets uit het schuurtje haalde, voelde ik hem wat vreemd sturen. De voorband bleek leeggelopen te zijn. Da's balen. Ik heb de gok genomen door hem weer op te pompen en erop naar de winkel te rijden. Toen ik weer bij mijn geparkeerde fiets terugkwam, was de band al wat zachter geworden. Dus ben ik in een voor mijn doen hoog tempo naar huis gereden. Met succes, wan tik hoefde niet een stukje te lopen.
Weer thuis heb ik de fiets opgehangen aan een paar spanbanden. Daarna heb ik het voorwiel met de elektromotor in de as uit de voorvork gesleuteld. Dat was zo gebeurd, want ik hoefde vanwege de motor als extra alleen een
stekkertje los te trekken. Daarna heb ik het overbekende Simson blikje gepakt voor de bandenlichters. Toen ik de banden van de velg verwijderd had, hoefde ik de binnenband niet met water te controleren. Na hem opgepompt te hebben, haalde ik de band door mijn vingers en voelde ik plots lucht blazen. Ik had al eerder de buitenband zowel uitwendig als inwendig gecontroleerd, maar niets gevonden. Ik heb de plek van het gaatje nogmaals vergeleken met die van de buitenband, maar zonder succes. Ik snap er niets van, want beide banden heb ik afgelopen december nieuw gemonteerd. Dat was toen ik de fiets ombouwde naar een e-bike.
Ik heb de banden weer gemonteerd en van lucht voorzien. Na een tijdje zo gestaan te hebben, bleef de band hard. Het sein om het wiel weer in de vork te monteren.
Gisteren, toen ik een retourtje Kampen deed, heb ik dus geluk gehad.