Ander blogs en websites

dinsdag 3 mei 2022

Geschiedenis toen en nu

Ons landje staat er slecht voor als het over persvrijheid gaat. Van de ruim 180 landen staan onze media op plaats 28. Dat is het gevolg van de moderne Lügenpresse met 'politieke correctheid'. Grappig dat zo'n bericht ook in diezelfde onvrije media gebracht wordt.
Al in de jaren 60 - 70 meldde het nieuws als zou Hitler een Joodse achtergrond hebben. Dit tot zeer grote schrik en verontwaardiging van met name Joden en Joodse instanties. Gevoed vanuit de gedachte : zo zijn Joden niet. Al dachten Palestijnen er toen ook al anders over. Het nieuws werd direct in de kiem gesmoord. Ofwel : gecensureerd.
De opmerking van Lavrov, die overigens een slag om de arm hield, is voor mij daarom niet schokkend of zo. Maar zoals gebruikelijk kan geen enkele Rus iets goeds doen of zeggen, dus wederom veel heisa. Laten we wel zijn, de wantoestanden in de oorlog, zoals ik die heb moeten leren, zijn voornamelijk beschreven door de Geallieerden / westerse landen en niet door de verliezers en/of de Russen. In de oorlog woonden daarom in ons landje alleen goede mensen en NSB'ers. Over het antisemitisch gedrag van politici, ambtenaren en anderen (Jodenjagers, dieven en verraders) hoorden we niets. Want die waren er zogenaamd niet. Zo werd ook beweerd, dat enkel Koreanen en Japanners wreed waren. Maar de Geallieerden konden er ook wat van. Dankzij het internet kregen de verliezers (waaronder ook Nederlanders) eindelijk de mogelijkheid hun verhaal te doen. Met als resultaat : niet alleen de vijand is slecht; elke oorlog is slecht.
Wat Hitler betreft : nog niet echt lang geleden was er weer een bericht over de mogelijk Joodse achtergrond van Hitler. Gelukkig stond en staat het op internet. Over Lavrovs uitspraak maak ik me niet druk. Ik begrijp best dat Joden zoiets liever niet willen weten en er zelfs de doodstraf op willen zetten. Dat over Hitlers achtergrond zo geheimzinnig gedaan wordt, zegt ook iets. Moet er iets verborgen blijven? Lavrov zelf heeft ook Joods bloed. Maar dat kan dus niet waar zijn. Want volgens Israël kunnen, vanwege de oorlog in Oekraïne, nu ook Russen geen Joden zijn. Ook al zijn er in het verleden velen van hen vermoord door Nazi's.