Ander blogs en websites

maandag 2 mei 2022

Ellende alom

Er zijn erg veel klachten over de Jeugdzorg. Eindelijk barst het stinkend abces dat Jeugdzorg heet open. De Toeslagaffaire op zich is al schrijnende vorm van kindermishandeling, maar Jeugdzorg spant nog steeds de kroon met de betweterige, autoritaire medewerkers. Ken ik dan soms mensen (medewerkers en slachtoffers) uit die hoek? Ja, helaas wel.
De Voedselbanken kunnen de vraag niet meer aan. Het kabinet wijst telkens weer naar andere schuldigen, zoals de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne in plaats van het armoedebeleid van Rutte c.s.
Het bestaan van een Voedselbank op zich is al een regelrechte schande in een modern, rijk, westers land met sociale vangnetten. De enorme winsten die supermarkten de afgelopen twee jaar hebben gemaakt, leiden niet tot een prijsstop of verlaging. Zij gaan gewoon mee in de hausse. De producenten / leveranciers merken dat nauwelijks. Zij blijven op het lage niveau hangen, omdat de afnemers (supermarkten) hen daartoe dwingen. Afgezien daarvan is de aanwas van hulpbehoevenden (asielzoekers, vluchtelingen en criminele bedelaars) en dus ook woningzoekenden nog steeds fors aan het groeien. De schatkist is leeg en het tekort aan woningen bedraagt ruim 300.000. De stress, agressie en misdaad tieren welig.
Nog even en we staan hier in de rij voor onze boodschappen. Tel daarbij op de censuur en zie dan is het hier net als in Rusland.