Ander blogs en websites

donderdag 5 mei 2022

Bevrijding 2022

Gisteren herdachten we de doden van WO2. Tegelijkertijd wakkeren we een oorlog aan met wapenzendingen en zodoende nemen risico's op weer een grote oorlog alsmaar toe. Het lijstje met strategische doelen wordt door Rusland uitgebreid met wegen, spoorwegen, bruggen en vliegvelden om de stroom wapentuig te stoppen. De voormalige Duitse Nazi's sturen tanks naar hun Oekraïense geloofsgenoten. Is dat omdat Amerika dat eist of omdat Duitsland nog steeds oorlog-geil is? Na bijna 80 jaar staan straks weer Duits Nazi tanks tegenover Russische. Men heeft dus niets geleerd. Bevrijdingsdag 2022 is er een die met een rouwband om doorgebracht wordt.
Rusland mag dan in een oorlog verwikkeld zijn, dat neemt niet weg dat ook de Russen ons bevrijd hebben van de Duitse en Oekraïense Nazi's. Cijfermatig is het zelfs zo, dat Rusland in het bezette Europa bijna drie keer zoveel grondgebied nazi-vrijgemaakt heeft dan de geallieerden. De Duitse verliezen toegebracht door de Russen waren van significant belang voor de uiteindelijke overgave van de Nazi's.
Helaas verhalen onze geschiedenisboeken weinig tot niets over het grote Russisch aandeel in de overwinning en bevrijding van Europa. Vandaar dit jaar van mijn kant eens aandacht hiervoor. Russische sporters zijn verbannen. Hoezo sport en politiek gescheiden houden? Amerikaans sporters hebben altijd mogen meedoen, ondanks de tientallen invasies en oorlogen met miljoenen(!) slachtoffers. Maar die inval van de Russen is... is wat?
Ik heb te doen met de Russische sporters. Het Russisch volkslied wordt niet gebracht door een militair koor, maar door de zangeres Anastasia aan het begin van een voetbalwedstrijd. Want afgezien van politici, zijn er ook aardige, vredelievende mensen in Rusland. Net zoals in al die andere landen. Politici, dat zijn de gevaarlijkste mensen. Politici bedreigen de mensheid. Zij zijn het die samen met de miljardairs telkens weer de wereldvrede verstoren en niets doen tegen armoede en ongelijkheid.