Ander blogs en websites

woensdag 6 april 2022

Weer even lekker bezig

Vanmorgen zijn Sonja en ik in de loods bezig geweest. Even voor de duidelijkheid : we zijn al bijna 50 jaar samen en niet meer zo lenig en ondeugend. We waren dus gewoon aan het werk. Even de boel wat opgeruimd, wat oud ijzer gescheiden en een ruitenwisserblad gerepareerd. De 'oude' ruitenwissers maakten een vreselijk geluid als ze hun werk deden. Ik zag dat het rubber niet telkens omsloeg, waardoor het blad springend over de ruit ging. Wel raar voor een setje nieuwe Bosch wissers. De rubbers wat soepeler maken (tip van YouTube) heeft niet geholpen. Zo zie je maar weer, duurkoop kan ook goedkoop zijn. Ik heb er toen een ander, echt goedkoper stel opgezet. Die deden wel hun werk geruisloos zonder erbij te springen en te dansen.
Maar van de nieuwe linker zag ik vanmorgen in de regen, dat het blad wat naar beneden gezakt was. Hij was uit de klemmetjes / beugeltjes van de wisserarm geraakt. Ik heb hem weer teruggeschoven en het bovenste klemmetje met een tangetje wat dicht geknepen. Euvel opgelost.
Dankzij de ruimte in de loods konden we onze konten daar fatsoenlijk keren. Terwijl zij de boel opruimde heb ik het oud ijzer gescheiden. Tussentijds nog even een koffiepauze gehouden en toen weer verdergegaan. We waren beiden zo'n beetje gelijktijdig klaar. Maar toen was het al lunchtijd.