Ander blogs en websites

maandag 4 april 2022

Viva Orban!

Het Hongaarse volk heeft weer met grote meerderheid gekozen voor meneer Victor Orban. En weer zal de EU zich daartegen gaan verzetten. Want met democratie heeft de EU weinig op, tenzij het haar goed uitkomt. Tja, de EU wilde maar wat graag groter groeien en haalde ook landen binnen, die nog helemaal niet klaar zijn voor zo'n organisatie. Of hebben die landen in de gaten gekregen waar de EU voor staat? Het zou een faciliterende organisatie moeten zijn voor de leden. Maar de EU heeft geleidelijk de macht naar zich toegetrokken. En dat zonder te kunnen spreken van gekozen afgevaardigden. Deze club bepaalt wat landen met een gekozen regering wel en niet mogen doen.
Dat blijkt wel uit de reactie van het Belgisch heerschap Verhofstadt. Hij vindt dat 'de haat' in Hongarije heeft gewonnen. Het zegt veel over deze zielige, drammerige, nare Belg en niets over het merendeel van de Hongaren. Hongaren die o.a. kinderen met rust willen laten, ver van het woke gender gedoe.
Ik vind Victor Orban een nuchter politicus die niet zomaar mee hobbelt met de rest. Zijn 'vluchtelingen' beleid is na felle tegenstand vanuit Brussel stiekem door Brussel overgenomen door te pleiten over opvang in de regio's. Of wel grenzen dicht.
Saillant detail : Orban heeft Zelensky alles behalve een vriend genoemd. Om die reden weigert Hongarije hem te steunen. Dus vinden er geen wapenleveranties via Hongaars grondgebied plaats. Orban had al eerder zijn landgenoten ervoor gewaarschuwd, dat de EU/NAVO Hongarije in een oorlog (Oekraïne) wil laten afglijden. Met alle mogelijkheden van die organisaties om Hongarije politiek aan te pakken. Ik zeg maar zo : Viva Orban!