Ander blogs en websites

vrijdag 8 april 2022

Oekraïense nazi's

Het zou erg naïef zijn te geloven, dat alleen Russen slachtoffers maken. Vlak de Oekraïense Azov nazi's niet uit. Dat bataljon schrikt er niet voor terug om domweg op landgenoten te schieten en vervolgens naar de Russen te wijzen. Sinds 2014 heeft het bataljon flink huisgehouden in het oosten van het eigen land.
Of is met het nazigedrag van de jaren 30 en 40 al weer vergeten? Ik heb inmiddels diverse beelden gezien, waarin over de oorlogsmisdaden van Oekraïense militairen geklaagd wordt. Misdaden niet alleen tegen de eigen bevolking, maar ook met krijgsgevangenen. De laatsten worden pardoes geëxecuteerd na mishandeld te zijn of misbruikt voor de eigen oorlogspropaganda. Deze nazi's krijgen steun van westerse landen. Inclusief nota bene Duitsland. Heeft men echt niets geleerd van het verleden? Zes miljoen Joden draaien zich in hun graf om.
Geleidelijk stuurt het Westen onder leiding van Amerika aan op een totale oorlog. Want in plaats van politiek overleg kiest men voor bewapening. De nazi's worden dit keer volop gesteund. Houdt Israël zich daarom zo afzijdig en beperkt het zich tot steun aan de burgers daar?